Niet alleen start Wout van Aaert vandaag in de Tour de France, hij start ook – samen met zijn echtgenote Sarah De Bie – als (minderheids)aandeelhouder in Heylen Vastgoed, het Antwerpse vastgoedbedrijf dat momenteel enorm boomt: het breidde in 2021 uit met negen nieuwe vestigingen en 100 extra medewerkers en realiseerde een omzetstijging van 60 procent in vergelijking met coronajaar 2020.

Die snelle expansie is echter niet de enige beweegreden van Van Aert om te investeren: Heylen Vastgoed ondersteunt namelijk ook veertig sportclubs en sportevenementen. “Voor ons is sportsponsoring niet enkel een geldkwestie maar ook een manier om iets terug te geven aan de maatschappij”, aldus Johan Heylen, founder van de vastgoedgroep. “Sport zorgt voor verbinding tussen mensen.”

“De raakvlakken tussen topsport en ondernemen zijn zeer kenmerkend”, vult Wout van Aert aan. “Die connectie met het ondernemerschap is voor ons een opportuniteit om te investeren in een innovatief en groeiend bedrijf met passende visies.”