Het geïntegreerde mobiliteitsplatform Bolt heeft in een nieuwe kapitaalronde maar liefst 600 miljoen euro opgehaald, zowel bij nieuwe investeerders waaronder Sequoia, Tekne en Ghisallo, maar ook bij bestaande investeerders zoals G Squared, D1 Capital en Naya. Deze nieuwe financiële injectie brengt de waarde van het Estse bedrijf op ruim vier miljard euro.

Met het verse kapitaal zal Bolt in de eerste plaats Bolt Market verder uitbouwen, de boodschappenbezorgdienst met een gegarandeerde leveringstijd van maximum vijftien minuten. Verder zal de uitbreiding van de bestaande mobiliteits- en bezorgdiensten versneld worden.

Bolt, dat vooral actief is in Europa en Afrika, groeit snel en rondde afgelopen jaar de kaap van 75 miljoen klanten wereldwijd. Recent streek de Europese marktleider in deelmobiliteit ook neer in ons land, met een indrukwekkende vloot van 1.100 elektrische deelsteps die in de 19 gemeenten van het Brussels Gewest worden ingezet.

“Bolt heeft als missie mobiliteit in de stad betaalbaar en duurzaam te maken”, aldus CEO Markus Villig. “We willen bouwen aan een toekomst waarin mensen geen auto's hoeven te kopen die mee verantwoordelijk zijn voor verkeer en vervuiling maar kiezen voor on-demand vervoersmogelijkheden wanneer ze het echt nodig hebben.”