Het Amsterdamse fintechbedrijf Mollie, dat in 2020 de status van unicorn bereikte en vorige maand nog het nieuws haalde met een spectaculaire Serie C-investeringsronde van 665 miljoen euro, opent een development hub in Lissabon. Het kantoor in de Portugese hoofdstad zal in 2023 ruimte bieden aan meer dan 100 werknemers en past in de plannen om de productontwikkeling te versnellen.

Diogo Antunes, Senior Engineering Manager bij Mollie, die manager wordt van de Lissabon Development Hub, verwacht tegen eind 2021 meer dan twintig nieuwe mensen te hebben aangenomen, met een focus op software engineers en product managers. Eind 2022 zal de nieuwe hub circa zestig mensen tewerkstellen, en in 2023 zou dat aantal dus oplopen tot ruim honderd.

“Mollie is inmiddels één van de grootste niet-beursgenoteerde fintech-spelers van Europa. We zijn van plan om onze productontwikkeling te versnellen om te voldoen aan de veranderende eisen van onze ruim 120.000 klanten”, aldus CTO Marco dos Santos.

We kijken ernaar uit om naar Portugal uit te breiden. Lissabon is een fantastische plek voor onze nieuwe development hub, omdat er duizenden getalenteerde software engineers en product managers in de regio te vinden zijn. Lissabon heeft een sterk en snel groeiend technologie-ecosysteem en er zijn verschillende uitstekende universiteiten gevestigd met een focus op wetenschap en engineering. Daarnaast biedt deze stad belangrijke mogelijkheden voor marktuitbreiding in de toekomst.”