Het foundersteam van Evoluno (© Martina Sessarego)

Evoluno, een start-up die in 2020 werd opgericht in de schoot van digitale gezondheidsincubator E-Health Venture, wil werkgevers helpen om burn-outs en andere mentale welzijnsproblemen beter te voorkomen. Geen overbodige luxe als je weet dat het aantal burn-outs en langdurige depressies de laatste vier jaar met 40% is toegenomen.

Het healthtech bedrijf heeft nu een financieringsronde van 600.000 euro succesvol afgerond, bij business angels en institutionele partners als Finance&invest.Brussels, Digital Attraxion, en Invest.BW.

“Het gaat slecht met de geestelijke gezondheid van werknemers”, aldus Anne Cambier, investeerder en lid van de raad van bestuur van Evoluno. “Bovendien heeft het een gigantische impact op economie en bedrijven. Bedrijven zijn op zoek naar innovatieve oplossingen die verder gaan dan de traditionele oplossingen op basis van psychosociale risico’s. De aanpak van Evoluno is gebaseerd op een positieve en inclusieve transformatiemethode, waarbij het digitale en het menselijke gecombineerd worden.

Medeoprichter Alexandre Vandermeersch: “Evoluno rekent op deze nieuwe financiering om de groei van de onderneming te versnellen. Naast het nieuwe geld dat in onze product- en bedrijfsontwikkeling zal worden geïnvesteerd, zijn wij vooral verheugd dat een groep van echte veranderaars zich bij het avontuur aansluit”.