In deze eerste aflevering van de podcastreeks ‘Duurzaam investeren in Vlaamse ondernemingen’, die in samenwerking met PMV tot stand kwam, praat Pieter Baert met Holger Willems, co-founder en CEO van Relu, een jong bedrijf dat tandzorgsoftware automatiseert op basis van AI. Plaats van afspraak: De Winkelhaak in Antwerpen.


Ambitieuze start-ups, scale-ups en eenmanszaken zijn wellicht goed vertrouwd met het gegeven groeigeld - dat kapitaal kan de business namelijk in een heuse stroomversnelling brengen. Alleen komen er ook heel wat verantwoordelijkheden, uitdagingen en verwachtingen bij kijken. Bovendien stellen ondernemingen zich wellicht de vraag hoe ze toegang krijgen tot dat groeigeld.

In deze podcast belichten we het traject van Relu, een softwarebedrijf dat een AI-softwarecomponent ontwikkelde die medische 3D-beelden automatisch converteert naar een virtuele patiënt. We spreken met de co-founder en CEO onder meer over het volgende:

  • Wanneer werd duidelijk dat er naar de optie groeigeld kon en moest gekeken worden?
  • Welke lessen trok hij uit dit investeringstraject?
  • Welke tips of do’s & dont’s zou hij meegeven aan andere starters in een gelijkaardige situatie?

Dit interview vond plaats in De Winkelhaak, een verzamelgebouw voor creatief ondernemerschap en co-working op maat van starters tot en met ambitieuze groeibedrijven. Naast kantoren, vergaderzalen en diensten voor innovatieve ondernemers is er ook een eigenwijze designgalerij, event- of presentatieruimte en de beste koffiebar van heel Antwerpen.

Beluister hier de volledige podcastreeks. Veel luisterplezier!