Optioryx-CEO Bart Gadeyne

De Gentse start-up Optioryx ontwikkelde met een intelligent 3D-stapelalgoritme een verpakkingsoplossing die de internationale logistieke wereld door elkaar moet schudden. Het belangrijkste aan de oplossing is dat er door de optimalisatie van het stocking proces minder lucht in de opslag komt en er dus efficiënter kan gestapeld worden.

Alle spelers in de e-commercewereld – van webshops over leveranciers tot magazijnen en third party logistics die in aanraking komen met omnichannel – kunnen er gebruik van maken. De softwareontwikkelaar werd eerder dit jaar opgenomen in de nieuwe lichting van het imec.istart-acceleratorprogramma.

“De explosie van transport- en verpakkingsprijzen eet de sowieso al dunne marges van e-commercebedrijven op”, aldus CEO Bart Gadeyne. “Dat dwingt hen te kijken naar operationele efficiëntie enerzijds of verhoging van de consumentenprijzen anderzijds. Bij dat laatste verliezen bedrijven aan marktaandeel.”

“Met onze oplossing helpen wij hun operationele efficiëntie verbeteren, dragen we bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van bedrijven en doen we hun kosten dalen”, besluit hij. “Als bescheiden West-Vlamingen blijven we met de voeten op de grond, maar we doen er alles aan om snelle internationale expansie te verwezenlijken.”