Aelbrecht Van Damme, founder van Credion België

Aelbrecht Van Damme heeft met WinWinner, The Harbour en – dit jaar nog – Investee al drie (co-)founderspluimen op zijn hoed, en met Credion België komt daar nu een vierde bij. Dit van oorsprong Nederlandse bedrijf maakt financiering voor kmo’s toegankelijker, door als intermediaire partij tussen bank en bedrijf de drempel te verlagen. Maandag 5 september openen de eerste twee Credion-vestigingen in respectievelijk Brugge en Gent. Tegen 2023 wil Credion 7 vestigingen in Vlaanderen hebben.

“Nederland loopt voor als het gaat over financiering,” zegt Aelbrecht Van Damme, oprichter van Credion België. “Het aanbod is veel uitgebreider en de functie van onafhankelijk financieringsadviseur is er niet meer weg te denken. We profiteren van de kennis die zij over de jaren heen hebben opgedaan, maar maken een vertaalslag naar de Belgische markt. Een lokaal team speelt daar een belangrijke rol in.”

“Financiers kunnen veel sneller beslissen om een ondernemer te helpen, omdat ze een kant-en-klaar dossier krijgen”, aldus CEO van Credion België Joeky Geilleit. “Tegelijk maken ondernemers meer kans om volledige financiering te vinden.”