Founders Bart-Jan Leyts en Thymen Pollier

Loreca Consultancy is een Brugse start-up van twee student-ondernemers die zich focussen op de (Vlaamse) toerismesector. Heel opmerkelijk is het feit dat de jonge zaakvoerders een algoritme hebben ontwikkeld dat de omzet in de hospitality sector met minstens 24% doet stijgen. Dat leverde hen onder meer al een samenwerking met Westtoer op, de toeristische dienst van de provincie West-Vlaanderen.

Ons bedrijf is gespecialiseerd in Booking Engine Optimalisatie (BEO), zijnde het hoger waarderen van bijvoorbeeld een hotel op een bookingwebsite”, aldus co-founder Bart-Jan Leyts (22). “Als een klant zoekt naar het desbetreffende hotel, stijgen de kansen op een boeking door de consument. Wij geloven sterk dat BEO de toekomst kan zijn voor de Vlaamse toerismesector.

Het BEO-algoritme dat de student-ondernemers ontwikkelden, is het eerste ooit. “Na implementatie ervan zagen de uitbaters een toename in boekingen, toename in omzet én een hogere dagprijs. Uit onderzoek van onze gemiddelde implicaties stijgt de omzet met 24%”, aldus Leyts.