Dott, een Europese koploper in micromobiliteit, heeft 70 miljoen dollar opgehaald in een nieuwe, door de Schotse vermogensbeheerder Abrdn geleide kapitaalronde. Ook bestaande investeerders Sofina, EQT Ventures en Prosus Ventures deden een duit in een zakje. Dat brengt het totale investeringskapitaal voor het Amsterdams deelstepbedrijf op ruim 150 miljoen dollar.

Met het verse kapitaal kan Dott in de uitrol van zijn nieuwe e-bikes versnellen, investeren in productontwikkeling, verbetering van gebruikerservaring en uitbreiding naar nieuwe steden en landen.

Eind 2021 voegde Dott nog 10.000 e-bikes toe aan zijn vloot van ruim 40.000 e-scooters, vooral om tegemoet te komen aan de stijgende vraag: het aantal Dott-ritten steeg met 130 procent ten opzichte van 2020.

“Starten in 2022 met extra financiering zal onze groei stimuleren en ons in staat stellen milieuvriendelijk reizen aan meer mensen aan te bieden”, aldus Henri Moissinac, co-founder en CEO van Dott. “We kijken uit naar de samenwerking met onze nieuwe investeerder om ons bereik uit te breiden en bij te dragen aan frissere lucht en minder verkeer voor iedereen.”