Fastned, dat in Europa een netwerk van (ultra)snelle laders aanbiedt, heeft zijn cijfers vrijgegeven, die een mooie graadmeter vormen van de elektrificatie van ons wagenpark. En die zijn bemoedigend, want het Amsterdamse snellaadbedrijf zag in het eerste semester van 2021 de omzet gerelateerd aan elektrisch opladen stijgen met 63% in vergelijking met de eerste helft van 2020. Dankzij een kapitaalinjectie van 150 miljoen euro afgelopen maart is Fastned nu bovendien gepositioneerd om koploper te worden in de ontwikkeling van laadinfrastructuur in Europa, onder meer door deel te nemen aan aanbestedingen voor laadstations in Duitsland en Frankrijk.

In ons land opende Fastned afgelopen juli tussen Antwerpen en Brussel haar eerste Belgische snelwegstations. Daarmee kwam het aantal locaties van Fastned op 310, wat ook al een stijging van 23 locaties was in vergelijking met eind 2020.

“We hebben veel vooruitgang geboekt in de eerste helft van 2021, onder andere door het versterken van de organisatie met nieuwe krachten. Zo hebben we ons bouwtempo gevoelig kunnen opvoeren”, aldus CEO Michiel Langezaal.