Proove, een Antwerpse nichespeler in projectmanagement die bedrijven en openbare instellingen ondersteunt bij megaprojecten, keert een kwart van de winst (na belastingen) uit aan zijn medewerkers. Proove doet dit in de eerste plaats om in de eigen sector de traditionele kijk op de werkgevers-werknemersrelatie een twist te geven – het bedrijf liet zich daarbij inspireren door vrije beroepen, en medische praktijken.

Mijn droom is succes delen met de mensen die daar hard voor werken. Als bedrijf en werkgever willen we op dat vlak een game changer zijn, onder meer via winstdeelname

“Mijn droom is om succes te delen met de mensen die daar hard voor werken”, aldus Stijn van de Vonder, algemeen directeur van Proove. “Als bedrijf en werkgever willen we op dat vlak een game changer zijn, onder meer via winstdeelname.”

“We werken allemaal en als één team, hard om de bedrijfsopbrengst te maximaliseren en vervolgens verdelen we die eerlijk: een duidelijke win-win voor eigenaars en werknemers. Wij willen om die reden ook geen externe aandeelhouders of investeerders. Het idee is dat het actieve management op elk moment eigenaar moet zijn van de onderneming.”