Zelfstandigenorganisatie NSZ, Dibbs, Randstad en Start People slaan de handen in elkaar om openstaande vacatures waar mogelijk in te vullen met Oekraïnse vluchtelingen. Dat vraagt een heel specifieke aanpak, vandaar de samenwerking. De partners mikken zowel op geschoolde als ongeschoolde krachten.

“Bijna drie op tien werkgevers zouden bereid zijn Oekraïense vluchtelingen op korte termijn in dienst te nemen, zo blijkt uit een enquête van NSZ”, aldus Nico Volckeryck, regiodirecteur van NSZ Antwerpen. “In onze regio ligt die bereidwilligheid nog een pak hoger en aan die vraag willen wij met deze gecoördineerde aanpak tegemoetkomen. NSZ kan op deze manier haar netwerk activeren om deze mensen toegang te bieden tot potentiële werkgevers.

“We willen hen zo gestructureerd aan een gerichte job helpen die bij hen past. Op deze manier kunnen we ook vermijden dat deze mensen in het niet-reguliere arbeidscircuit terechtkomen, een vrees van velen die onze concurrentiepolitiek aantast.”

“Dit alles brengt een groot aantal uitdagingen met zich mee”, aldus Dominic Potters, Business Development Manager bij Dibbs. “Wij kunnen bijvoorbeeld fungeren als technische partner met een communicatieplatform waar content gedeeld kan worden met de werkzoekenden en de werkgevers. Dit gaat dan over opleidingen, events, aanbiedingen en jobopportuniteiten.”