De Antwerpse tech scale-up Rombit, die slimme armbanden ontwikkelt om arbeidsongevallen op industriële sites tegen te gaan, heeft als eerste geld gekregen uit het Belgian Recovery Fund (BRF).

Dit steunfonds werd door de federale overheid opgericht om bedrijven post-COVID te ondersteunen en maakte in december 2021 een eerste closing van 218 miljoen euro bekend. Ergens is het dan ook toepasselijk dat Rombit met deze primeur gaat lopen: in volle coronacrisis werd het bedrijf wereldnieuws met zijn armband Romware, die werd ingezet om social distance te verzekeren.

Rombit zal de kapitaalinjectie van 20 miljoen euro vooral gebruiken om zich van de steeds moeilijker te verkrijgen elektronische componenten op de wereldmarkt te verzekeren. Door de aandacht in de wereldwijde media was en de vraag naar de armband namelijk niet meer bij te houden – meer dan 5.000 bedrijven dienden zich al aan.

Met het geld wil Rombit dan ook wereldwijd in de top-vijf blijven van bedrijven die zich specialiseren in connected worker- technologie. “Dankzij deze steun zullen we nieuwe markten kunnen veroveren en onze positie in de elektronische veiligheidsector kunnen consolideren”, bevestigt Evert Bulcke, COO en Head of Products van Rombit.