AstriVax-CEO Hanne Callewaert

De KU Leuven spin-off AstriVax heeft 30 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een vaccinplatform. Dat is meteen het grootste startkapitaal ooit in de geschiedenis van KU Leuven-spin-offs. Via het platform wil AstriVax nieuwe vaccins ontwikkelen die gemakkelijk te produceren zijn, minder eisen stellen op het gebied van de koude keten en een ruime, langdurige bescherming.

De financieringsronde werd geleid door V-Bio Ventures en Fund+, met bijkomende investeerders Flanders Future TechFund, Thuja Capital, Ackermans & van Haaren, Mérieux Equity Partners (via OMX Europe Venture Fund), BNP Paribas Fortis Private Equity en het Gemma Frisius Fund van de KU Leuven.

“De technologie heeft enorm veel potentieel om tegemoet te komen aan medische behoeften”, aldus Hanne Callewaert, die als CEO aan het hoofd van het bedrijf zal staan. “Dankzij de financiering en ondersteuning van een sterk consortium van investeerders kan de technologie van AstriVax de stap naar klinische validatie zetten. Ik beschouw dit als een sterke bekrachtiging van het vertrouwen in het potentieel van de technologie, het team en de samenwerking.”