Het Belgische durfkapitaalfonds Vendis Capital verkoopt zijn paradepaardje Fatboy, dat in 2002 begon met een eenvoudige zitzak maar uitgroeide tot een succesvol Nederlands designmerk met onder meer verlichting, indoor en outdoor meubilair en heel wat accessoires in zijn productaanbod, aan het Italiaanse Calligaris. Die laatste is een wereldwijd gerenommeerde producent van premium designmeubelen en zelf eigendom van investeringsmaatschappij Alpha Private Equity. De overname past in de acquisitieve groeistrategie van Calligaris.

“We zijn blij dat we het bedrijf tijdens onze investeringsperiode aanzienlijk hebben kunnen laten groeien”, aldus Vincent Braams, Partner bij Vendis Capital. “Wij geloven dat de fundamenten aanwezig zijn op alle belangrijke pijlers - merkkracht, organisatie, innovatie en go-to-market - om door te gaan op dit attractieve groeipad, gesteund door Calligaris als sterke synergetische partner.”

“Door gebruik te maken van Calligaris’ complementaire wereldwijde aanwezigheid, operationele expertise en leidende posities in zowel het B2C- als B2B-segment, zullen wij onze ambitieuze groeiplannen kunnen waarmaken”, vult Petra Vos, CEO bij Fatboy, nog aan.