Het Brugse Citymesh, gespecialiseerd in de ontwikkeling en het beheer van grootschalige draadloze netwerken op basis van verschillende technologieën, heeft zijn ambities kracht bijgezet om officieel een volwaardige vierde telecomoperator te worden, zodat het nog meer de zakelijke (en consumenten-)markt kan bedienen.

Om die reden bundelde Citymesh vorig jaar al de krachten met IT-bedrijf Cegeka. Als Citymesh die ambitie daadwerkelijk wil waarmaken, zal daar wellicht een investering van zo’n 100 miljoen euro mee gemoeid zijn.

Citymesh installeert nu slimme communicatie- en dataplatformen voor onder meer containerterminals of ziekenhuizen, maar wil nog meer mikken op netwerken voor steden en pakketten voor de consumentenmarkt.

“Dankzij de state-of-the-art 5G netwerken kunnen we ook inzetten op een uniek aanbod voor de consumentenmarkt te realiseren, al dan niet samen met andere bedrijven”, zegt Mitch De Geest, CEO van CityMesh. Cegeka en Citymesh zullen die nieuwe activiteiten onderbrengen in een nog op te richten vehikel.