Belgische HR Tech scale-up MobieTrain vindt vier miljoen euro vers groeikapitaal bij een Brits-Belgisch investeringsfonds en een aantal aandeelhouders van het eerste uur.

MobieTrain heeft vier miljoen euro opgehaald bij een Brits-Belgisch investeringsfonds en bij een aantal aandeelhouders van het eerste uur, waaronder de Limburgse investeringsmaatschappij LRM en Concentra, de Family Office van de familie Baert. Met dit kapitaal wil de HR Tech scale-up zijn leerplatform verder uitbouwen en sneller groeien buiten België.

“Digitalisering verklaart de stijgende aandacht van kapitaalfondsen voor HR Tech-bedrijven in Europa”, aldus CEO Guy Van Neck. “We zijn trots dat we belangrijke investeerders konden overtuigen om hun schouders mee onder onze groeiambities te zetten.”

Omzet verviervoudigd

En of die groeiambities er zijn: ondanks of misschien zelfs ‘dankzij’ het coronajaar slaagde MobieTrain erin zijn omzet maar liefst te verviervoudigen en zijn klantenbestand te verdubbelen. Ook boven de Moerdijk werden enkele grote instanties aan boord gehaald, zoals Politie Nederland en Gemeente Rotterdam.

Hiermee komt MobieTrain aan bijna 100.000 gebruikers in meer dan 20 landen. De snelgroeiende scale-up haalt inmiddels de helft van zijn omzet in het buitenland.

MobieTrain werd in 2015 opgericht door Guy Van Neck, Mireille van Hemert-Schelling en Willi Van Boven. Bij het bedrijf, dat zijn kantoor heeft bij startupincubator C-Mine Crib in Genk met een extra vestiging in Lissabon, werken momenteel ongeveer 25 mensen.