Cédric Nève, oprichter en CEO van Digiteal

De Waals-Brabantse start-up Digiteal, die met een app het beheer en de betaling van facturen wil vereenvoudigen, heeft ruim 3,5 miljoen euro kapitaal opgehaald. Supermarktketen Colruyt en de kredietverzekeringsgroep Credendo worden de nieuwe aandeelhouders van het fintechbedrijf dat eind 2017 door de Nationale Bank van België officieel werd erkend als betalingsinstelling.

De missie van Digiteal is om bedrijven te helpen sneller, regelmatiger en tegen lagere kosten betaald te krijgen en tegelijkertijd de tevredenheid van hun klanten te vergroten. Via de app kunnen ondernemingen en klanten al hun facturen samen beheren en betalen via hun comuter, tablet of smartphone.

“Bij Colruyt Group zoeken we continu naar oplossingen die het leven van onze klanten gemakkelijker maken en, kortom, hen eenvoud bieden in de retail”, aldus Michael Hamelryck, Head of Insurance and Treasury bij Colruyt Group. “De applicatie van Digiteal speelt in op deze behoefte op het gebied van betalen. Als één van de enige echte Belgische retailers die nog over zijn, zijn we blij dat we een Belgische start-up kunnen ondersteunen.”

“We zijn zeer verheugd deze twee nieuwe aandeelhouders te verwelkomen bij Digiteal. Met deze fondsen kunnen we onze marketing en ontwikkelingen versnellen en ons team - en dus onze expertise - versterken om onze Belgische en Europese klanten en partners tevreden te stellen”, zegt een tevreden founding CEO Cédric Nève.

Naar aanleiding van deze kapitaalverhoging stappen twee bestaande aandeelhouders - EASI en LeanSquare (Noshaq) - zich terug. “Na deze verandering in aandeelhouderschap en bestuur is het tijd voor ons om het stokje over te dragen”, reageert Gaëtan Baudelet, Investment Manager van LeanSquare. “We zijn erg blij dat we een van de eerste supporters van Digiteal zijn geweest als onderdeel van onze strategie om te investeren in Enterprise Software startups. Cédric en zijn team hebben grote veerkracht getoond in een zeer competitieve markt en de beloning is nu een strategisch partnerschap met twee sterke en complementaire Belgische groepen. We feliciteren het team met deze mijlpaal en wensen hen veel succes in de toekomst.”