Hugo van Donselaar, CEO en co-founder van Campspace

Campspace, het Nederlands platform voor lokale en duurzame verblijven in de natuur, heeft 3 miljoen euro opgehaald in een financieringsronde geleid door de Zweedse investeringsmaatschappij VNV Global.

Opmerkelijke business angels waren David Vismans, voormalig bestuurslid van Booking.com, en Andrea Carini, ex-directeur van Booking.com. Met het kapitaal wil Campspace zijn ambitie waarmaken om de grootste Europese speler te worden in particuliere natuurterreinen. Daartoe nam het overigens ook de Duitse concurrent Pop-Up Camps over.

“Momenteel is de reisindustrie verantwoordelijk voor ongeveer 10 procent van de wereldwijde CO2-uitstoot”, aldus Hugo van Donselaar, CEO en co-founder van Campspace. “Door de aanhoudende bevolkings- en welvaartsgroei zal het aantal toeristen en de negatieve impact op ons milieu alleen maar toenemen. Door privé-natuurschoon dichter bij huis open te stellen, maken we het toerisme duurzamer en komen we tegemoet aan de behoeften van de volgende generatie reizigers.”