© Zapp

2021 was al het jaar van de flitsbezorgers, maar 2022 is niet van plan om onder te doen: zo haalde het Britse Zapp maar liefst 200 miljoen dollar op in een door Lightspeed, 468 Capital en Broadlight Capital geleide Serie B-kapitaalronde. Zapp heeft bovendien met de (zelf supersnelle) investeerder Lewis Hamilton een aandeelhouder om ‘u’ tegen te zeggen. Niet slecht voor een start-up die pas in 2020 het levenslicht zag.
Zapp is (nog) niet actief in België, maar breidde zijn territorium wel al uit buiten het VK: de flitsbezorger is vandaag live in Amsterdam en Rotterdam en bereidt een soft launch voor in Parijs.

Zapp is het zoveelste succesverhaal uit de wereld van de online food delivery: vorig jaar haalde het Duitse Gorillas 1 miljard dollar op, terwijl het al even Duitse Flink in december 2021 een kapitaalronde van 750 miljoen dollar aankondigde. En laten we vooral ons eigen Deliverect niet vergeten, dat vorige week 130 miljoen euro ophaalde in een Serie D-kapitaalronde en daarmee de vierde Belgische unicorn werd.

Volgens schattingen is de wereldwijde markt van food delivery vandaag goed voor een waarde van ruim 150 miljard dollar, een verdrievoudiging sinds 2017.