Netaxis Solutions, het Brusselse softwarebedrijf dat zich richt op de telecomindustrie, neemt het Nederlandse Anyroute over en haalt daarmee diepgaande expertise in huis op het gebied van cloudcommunicatie. De overname kadert in de groeistrategie van het bedrijf voor de volgende jaren: met de nieuw verworven knowhow op het vlak van VoIP en Microsoft Teams kunnen (ook Nederlandse) klanten beter worden bediend en kan het businessmodel verder worden bijgestuurd door diensten aan te bieden in SaaS-modus.

“De ervaring van Anyroute zal ons ondersteunen bij onze verschuiving naar meer SaaS-gedreven inkomsten en versterkt ons klantportfolio in de Nederlandse markt”, aldus Manuel Basilavecchia, mede-oprichter en CEO van Netaxis. “Onze strategische focus en hun praktische, technologische expertise, gecombineerd met internationale groei, maakt het mogelijk om bestaande en nieuwe klanten nog beter van dienst te zijn.”

“Een meer recurring en schaalbaar businessmodel in combinatie met indrukwekkende softwareproducten sluit naadloos aan bij onze strategische visie”, vult Marty van de Veerdonk, bedrijfsleider van Anyroute, aan. “Samen zijn we in staat om wereldwijd impact te maken binnen het Microsoft Teams-domein.”