Valentin Bertrand, co-founder van Syndic4you

Omdat professionele syndici de stijging van het aantal mede-eigendommen niet meer kunnen bijhouden, heeft start-up Syndic4you een tool ontwikkeld waarmee mede-eigenaars zelf de rol van syndicus kunnen opnemen. De vrijwillige syndicus neemt kan hiervoor vergoed worden door de andere eigenaars. Omdat hier wel wat bij komt kijken - van boekhoudkundige kennis over de skills om te bemiddelen en heel wat juridische knowhow - biedt het platform de nodige ondersteuning. Onder meer via een team van experten.

“Met Syndic4you willen we de job van syndicus job transparanter, eenvoudiger en goedkoper maken”, aldus Valentin Bertrand, co-founder van Syndic4you. “Een professionele syndicus kost gemiddeld tussen de 30 en 50 euro per maand voor een kleine appartementswoning van mede-eigenaars - bij ons starten de prijzen vanaf 6,99 euro.

“In Vlaanderen lanceerden we ons platform in 2019 en sindsdien verachtvoudigde ons aantal klanten. Dat sterkt ons in de overtuiging dat er zeker vraag is naar transparantie en een correcte uitvoering van de functie als syndicus.”