BeAngels heeft een kapitaalsverhoging van 1,1 miljoen euro afgerond bij zijn investeerders-leden. Hiermee wil het Belgische netwerk van business angels in België een sleutelspeler blijven in early stage financiering, maar ook Europese referentiespeler worden.

BeAngels heeft in elk geval de wind in de zeilen: het netwerk slaagde er in 2021 in om 100 nieuwe investeerders aan boord te halen, waardoor het totaal op 420 komt. Ook werden 60 transacties tot een goed einde gebracht, met investeringsbedragen die bijna verdubbelden: van 4,8 naar 7,3 miljoen euro.

“Dat geweldige resultaat toont aan hoe enthousiast onze leden investeren in de reële economie”, aldus CEO Claire Munck. “Ook getuigt het van de sleutelrol die BeAngels speelt op het vlak van fondsenwerving in België.”

Met deze kapitaalsverhoging willen we ons nu op de financieringsmarkt profileren als nationale speler met Europese ambities. Doordat we onze diensten uitbreiden naar Nederlandstalige start-ups en investeerders, nemen de investeringsmogelijkheden voor onze leden en de financieringsopties voor bedrijven aanzienlijk toe.”

In 2022 wil BeAngels aanzienlijk blijven groeien, met name wat betreft aantal investeerders en gefinancierde dossiers. Het netwerk kijkt ook verder dan de Belgische landsgrenzen. Zo zag eind 2021 een Luxemburgse tak het daglicht en werd in Noord-Frankrijk en Picardisch Wallonië een initiatief op touw gezet om een eerste Frans-Belgische investeringsgroep op te richten.