Vlnr: Patrick Herwegh, Bram Van den Borre en Wim Govaerts

De Gentse e-learning specialist Epyc, in 2001 opgericht als spin-off van de KU Leuven en vandaag Belgiës grootste onafhankelijke ontwikkelaar van e-learning maatwerk, is overgenomen door de familiale investeringsgroep aim.group, in een tandem met manager Patrick Herwegh. Samen bezitten zij nu 100% van de aandelen.

Een team van 25 specialisten ontwikkelt e-learningcursussen, serious games en oefenplatformen voor bedrijven, overheden en opleidingsinstituten. Naast België heeft Epyc ook activiteiten in Nederland en Frankrijk.

Na een management buy-out in 2011 door Wim Govaerts en Bram Van Den Borre besloot het duo om 10 jaar later op zoek te gaan naar een opvolger om de continuïteit van Epyc te garanderen. Die opvolger vonden ze in de persoon van manager Patrick Herwegh, gesteund door investeerder aim.group.

“In essentie willen we Epyc verder uitbouwen op de solide basis het bedrijf de voorbije jaren heeft uitgebouwd”, zegt Patrick Herwegh. “Dit doen we met oog voor de cultuur binnen het bedrijf en de creativiteit en expertise van het team. De slogans van Epyc zijn ‘leren met goesting’, maar ook ‘e-learning met een hoek af’, wat het unieke benadrukt dat onze klanten sterk appreciëren.

“De visie van aim.group om de continuïteit te garanderen naar het personeel was voor ons een belangrijke factor”, aldus Wim Govaerts, co-founder van Epyc. “Ik ben er echt van overtuigd dat we met het duo aim.group-Patrick een partner gevonden hebben die dat kan waarmaken.”

Epyc is een hechte groep van gedreven specialisten en onze bedrijfscultuur is cruciaal. Onze baseline is ‘Leren met goesting’. Maar daar hoort ook ‘werken met goesting’ bij.”