(Photo by Bruno Eggermont)

Het Kortrijkse Novy, producent van en marktleider op het gebied van damp­­­­kappen en kookplaten, komt in handen van de belangrijke Amerikaanse groep Middleby Corporation, die vorig jaar goed was voor een omzet van 2,1 miljard euro. Met de verkoop zou een prijskaartje van zo’n 200 miljoen euro gemoeid zijn.

“Novy staat bekend om zijn marktleidende innovaties en productontwerpen”, aldus Tim FitzGerald, CEO van Middleby. “Deze vormen een mooie aanvulling op onze groeiende portefeuille van hoogwaardige huishoudelijke merken rond ovens, dampkappen, ijsmachines, en toestellen voor industriële keukens. Door het Novy-merk en de Novy-producten op de Amerikaanse en Britse markten te introduceren, waar Middleby Residential al goed gevestigd is, zullen we onze positie verder versterken.”

Uiteraard biedt de overname ook Novy kansen, vooral in termen van productontwikkeling en van toegang tot een imposant internationaal verkoopnetwerk. Novy draait anno vandaag een jaaromzet van 80 miljoen euro en heeft ongeveer 250 mensen in dienst.