ConXioN, een IT-dienstverlener uit Deerlijk met 25 jaar expertise en ruim 100 werknemers, heeft streek- en branchegenoot WestSys overgenomen. Dat blijft autonoom opereren, maar kan nu naast technische ondersteuning en cloud services ook de centrale diensten van ConXioN aan zijn klanten aanbieden. Zoals het Microsoft 365-ecosysteem, business consultancy en security.

“Daarnaast wordt het voor een kmo steeds moeilijker om tijdens de war for talent nieuwe werknemers te vinden”, legt WestSys-founder Piet Lietaer uit. “De HR-afdeling van een groter bedrijf als ConXioN, maar bijvoorbeeld ook schaalvoordelen op aankoopgebied en de bijkomende expertise bieden ons en onze klanten dan ook grote voordelen.”

ConXioN en haar oprichter en CEO Chris Debyser waren al geen onbekenden voor Lietaer: “Wij waren eigenlijk nog niet toe aan een overname, maar na verkennende gesprekken met andere partijen merkten wij de voordelen op van de krachten bundelen met een grotere IT-speler. In ConXioN vonden wij een gelijke in mentaliteit en DNA.”