Het Birdhouse-acceleratorprogamma selecteerde voor zijn elfde cohorte, dat op 4 april jongstleden uit de startblokken schoot, opnieuw twaalf start-ups die de volgende stap met hun onderneming willen zetten. Vijf daarvan, allemaal internationale start-ups, werden specifiek binnen de Age Tech vertical voorgesteld. Hiermee maakt Birdhouse zijn ambitie waar om als eerste in Europa een internationaal acceleratorprogramma rond Age Tech aan te bieden.

Voor de afgelopen tien cohortes samen werden alles bij elkaar 126 bedrijven geselecteerd, waarvan er 26 op dit moment tot de zogenaamde 1 million club van Birdhouse (een jaaromzet van ruim 1 miljoen euro in 2021) behoren. Samen haalden de alumni ook al meer dan 60 miljoen euro aan financiering op.

“We mogen toch wel stellen dat we de afgelopen zes jaar duidelijk impact hebben gemaakt voor vele ondernemers en mee aan de wieg gestaan hebben van succesvolle scale-ups”, aldus Jan-Willem Callebaut, founding CEO van Birdhouse.

In totaal mochten we meer dan 250 oprichters begeleiden, met een netwerk van ruim 150 mentoren en adviseurs. In vele gevallen bleven de mentoren ook na onze programma’s betrokken en werden ze investeerder en/of lid van de Raad van Bestuur van de bedrijven – het ultieme bewijs dat we blijvende meerwaarde hebben geboden met ons programma.”


Deze start-ups uit binnen- en buitenland nemen deel aan het nieuwe programma van Birdhouse:

Buddy

Met de artisanale, plantaardige hondensnacks van Buddy beloont u niet alleen uw hond, maar ook bijzondere bakkers. Bij Buddy nemen mensen met een verstandelijke beperking het heft in handen, waardoor Buddy het eerste solidaire dierenvoeding merk in België is.

Copl

Binnen een relatie zijn er heel wat behoeften, verwachtingen en verlangens. Zo bestaat de kans dat je na jaren samenzijn opnieuw de vlam wil aanwakkeren of dat je hulp zoekt om met elkaar te communiceren. Copl is een online platform dat je in contact brengt met de juiste professional op het juiste moment. Ze zijn in het bezit van heel wat betrouwbare informatie zodat jij en partner begeleid kunnen worden met het correcte advies.

LIQ

Liq creëert ijs dat bestaat uit 100% echt fruit, de fijnste Belgische chocolade en een beetje likeur als finishing touch. Dit zorgt voor unieke smaakcombinaties. De biologisch afbreekbare bekers en recycleerbare verpakking zijn een feest voor de planeet.

Peppl.

Peppl. helpt stress te verminderen en het zelfvertrouwen te vergroten door bestaande gewoonten gemakkelijk om te zetten in een moment van fysieke & mentale zelfzorg.

Realm Architect

Realm Architect stelt creatieve spelleiders, ook wel Dungeon Masters genoemd, in staat om in een app werelden, verhalen en monsters te bouwen en deze te bundelen in campagnes. Ze matchen vervolgens hun content met spelers op de marktplaats, die dan de campagnes kunnen kopen en ze in de app voorgeladen kunnen spelen. Dit verlaagt de instapdrempel en de tijd die je kwijt bent aan het maken van eigen campagnes.

Urban Harvest

Urban Harvest is actief is op het gebied van de ontwikkeling van verticale landbouwtechnologie met de nadruk op aardbeien en de vermeerdering van stekken.

Howdy partners

Howdy Partners is een toonaangevend 'last mile' logistiek platform dat bedrijven en klanten verbindt met een milieuvriendelijke virtuele vloot van gelokaliseerde koeriers. Ze helpen verschillende grote retail en e commerce bedrijven in België door levering op dezelfde dag, 3PL & retour oplossingen aan te bieden.


Onderstaande start-ups werden geselecteerd voor het Aging & Longevity programma:

Cocooners

Cocooners is een Italiaanse start-up die een community voor Active Agers heeft opgezet. Ze hebben daarbij een op maat gemaakt aanbod voor ouderen (diensten, reizen, cursussen, lidmaatschap), gekoppeld aan merken die via marketingprojecten op een relevante manier willen communiceren met vaste gebruikers.

Ezio

Ezio is een start-up gevestigd in Parijs die professionele zorgverleners een veilig en transparant betalings- en beheersplatform aanbiedt voor aankopen die ze doen voor hun patiënten.

Kuvu

Kuvu is een Spaanse start-up die de levenskwaliteit van ouderen wil verbeteren en tegelijkertijd eenzaamheid wil voorkomen Ze bieden een marktplaats aan waar alleenwonende ouderen met een lege kamer in contact kunnen komen met jonge studenten en young professionals die op zoek zijn naar betaalbare woonruimte in grootsteden.

Vermut

De Spaanse start-up Vermut is een digitaal platform gericht op babyboomers. Het vormt een marktplaats voor vrije tijd, training/opleiding en vrijetijdsbesteding én een nieuw sociaal digitaal netwerk voor een nieuwe generatie 'ouderen'.

Virtuleap

Virtuleap is een start-up uit Portugal die neurowetenschap en virtual reality combineert om (oudere) mensen met geheugenproblemen te trainen. Dit doen ze door middel van ‘Braintraining' met een VR-headset en een database aan door neurowetenschappers ontworpen spellen om cognitieve vaardigheden te testen en te trainen.