Podcasts zijn hot en schieten als paddenstoelen uit de grond, dus was het een kwestie van tijd vooraleer er een prijsuitreiking rond zou komen. Op 25 november mogen we ons opmaken voor de eerste editie van The Belgian Podcast Awards – vooralsnog enkel digitaal, omwille van de bekende reden. Verschillende Belgische mediapartners stappen mee in het project.

“The Belgian Podcast Awards wil iets teruggeven aan de snelgroeiende wereld van podcast, creatievelingen, streamers, producenten,...”, vertelt initiatiefnemer Maarten Bovée, die met Cloudcity zelf een podcast heeft rond technologie, ondernemerschap en digitale transformatie. “We willen die gemeenschap steunen door het nieuwe en bestaande talent te erkennen, maar ook het brede publiek van miljoenen luisteraars. We hebben de ambitie om een jaarlijks terugkerend evenement te worden.”

In totaal zullen er awards uitgereikt worden in negen verschillende categorieën (Business, Sports, Lifestyle, Society, Comedy & health, Culture & music, Tech & science, News & politics, Documentary en )Fiction, met daarnaast nog drie speciale categorieën: people’s choice, new upcoming talent en host of the year. Wie zijn of haar podcast wil registreren, kan dat nog tot en met 30 september.