Roos Vanvinckenroye en Tom Schouterden, zaakvoerders van Klaardocs

Het nieuwe online platform KlaarDocs helpt ondernemers zonder enige juridische voorkennis om op een laagdrempelige manier juridische standaarddocumenten op maat aan te maken. Zoals algemene voorwaarden, ontslagbrieven, cookieverklaringen,… De doe-het-zelf documentenbouwer doet dit aan de hand van een geautomatiseerde vragenlijst en past zich daarbij non-stop aan de veranderende Belgische wetgeving aan. Zo vermijden ondernemers dat hun zelf opgestelde document juridisch niet waterdicht is.

KlaarDocs maakt het mogelijk om op een kwartier tijd een gepersonaliseerd en juist basisdocument op te stellen”, aldus zaakvoerster Roos Vanvinckenroye. “Dit op basis van een aantal meerkeuzevragen in mensentaal, opgebouwd vanuit de leefwereld van een ondernemer.”

Alle documenten op KlaarDocs worden overigens door een Belgisch advocatenkantoor opgesteld, want via Google op zoek gaat naar doe-het-zelf-documenten komt vaak uit op Nederlandse websites, die uiteraard een andere wetgeving hanteren. Geen goed idee dus.”