Steven Pepermans (COO), Anneleen Demasure (CEO) en Dominique De Cooman (CTO)

Dominique De Cooman, founder van de Gentse scale-up Dropsolid, zet na een moeilijk persoonlijk jaar als gevolg van medische perikelen een stap opzij als CEO, een rol die hij sinds de oprichting van het bedrijf negen jaar lang steeds met veel overgave en enthousiasme vervulde. “Gelukkig heb ik me in 2021 weinig zorgen moeten maken om Dropsolid”, vertelt hij daarover.

“COO Steven Pepermans, managing director Anneleen Demasure en het hele team hebben een topprestatie neergezet in 2021. Meer dan 20% omzetgroei, een uitbreiding van ons team naar 90 mensen, een verbetering van de winst, nieuwe investeringen in branding, de operationele werking en ons product Dropsolid Experience Cloud. Eigenlijk liep het zelfs beter dan ooit.”

Hoewel het de laatste maanden beter gaat met De Cooman, heeft het management eind 2021 toch beslist om de functie van CEO over te dragen aan Anneleen Demasure. Doordat Nick Veenhof, één van de drijvende krachten achter het digital experience platform, Dropsolid verlaat, komt ook de rol van CTO vrij. Die zal vanaf mei door De Cooman zelf worden ingevuld.

“Vanuit de raad van bestuur kan ik als founder, eigenaar van Dropsolid en nu ook als CTO, Anneleen bijstaan om haar visie te vormen en de koers verder uit te zetten”, besluit De Cooman. “Het is eerlijk de waarheid dat ik echt denk dat zij het beter kan.