Julian Teicke, co-founder en CEO van Wefox

Digitale verzekeraar wefox, opgericht in 2015, die technologie ontwikkelt waarmee makelaars hun klanten op maat en optimaal kunnen beschermen met de juiste verzekeringsproducten. Het in Berlijn gevestigde bedrijf heeft zonet een spectaculaire Series C-investeringsronde van maar liefst 531 miljoen euro afgerond – wereldwijd het hoogste bedrag ooit dat door een InsurTech speler is opgehaald.

Met dat gigantische bedrag wil wefox binnen de twee jaar uitbreiden naar de VS en Azië, alsook zijn positie in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Polen versterken.

“Deze investering versterkt onze groeistrategie en brengt ons dichter bij de verwezenlijking van onze visie: 30% van de risico’s voorkomen”, zegt CFO en co-founder Fabian Wesemann. “Verder willen we onze bedrijfsprocessen zodanig automatiseren dat we een stock-to-flow ratio hebben die constant boven de 80% ligt.”

Met deze recente kapitaalophaling zet wefox zijn status van unicorn nog wat meer kracht bij: het bedrijf wordt nu geschat op 2,45 miljard euro.