Founders Maybritt Devriese en Ruslan Podgaetskiy

Het Gentse Davai Dumplings, dat vegan dumplings produceert, gaat een strategisch partnership aan met voedingsgroep Ter Beke. Het is de eerste plantbased start-up waar Ter Beke in investeert en de deal is goed voor 500.000 euro, waarmee Davai zal opschalen en in 2023 de VK-markt betreden. Ter Beke zal ook de uitbouw, distributie en internationalisering van het Davai-merk ondersteunen.

De deal is een logisch vervolg op de samenwerking met Colruyt, die de vegan dumplings sinds april van dit jaar verkoopt.

“Een industrie transformeer je samen”, aldus Davai Dumplings-co-founder Maybritt Devriese. “We kijken ernaar uit om dankzij Ter Beke plantaardige voeding te laten doorbreken bij het grote publiek. België is daarvoor een goede testmarkt. Qua plantaardige voeding en diepvriesproducten staat men in andere landen namelijk al verder, dus geloven we in ons internationaal marktpotentieel.

“Davai past perfect in het plaatje van onze vernieuwde strategie”, vult Ter Beke-CEO Piet Sanders aan. “Plantaardig, goede merkpositionering, lekker en snel. Als start-up behoudt Davai de volledige autonomie en ondersteunen we waar nodig. Tegelijk kijken we er bij Ter Beke naar uit om ons te laten inspireren door het dynamische ondernemerschap dat de founders aan de dag leggen.”