Vandaag lanceert het Gentse D-Teach, dat tien jaar geleden de eerste digitale school van België vormde, zijn E-learning Design Lab. Hierbinnen kunnen organisaties en bedrijven zélf online trainingen leren ontwikkelen.

“We willen hen zelfredzaam te maken in online trainen”, vertelt Lieselot Declercq, co-founder van D-Teach. “De acht weken durende online cursus hebben we ontwikkeld met ITCILO, de internationale trainingsorganisatie van de VN, en iedere deelnemer kan vanuit een eigen project de opleiding volgen, zodat op het einde van de opleiding ook een persoonlijk resultaat volgt.”

De Academy kan gevolgd worden door iedereen die in online trainingen geïnteresseerd is: van particuliere trainers over e-learning professionals tot L&D-experts. “Dankzij de project gebaseerde aanpak vormt het E-learning Design Lab de perfecte oplossing voor bedrijven en teams die op snelheid moeten geraken met hun e-learning design en ontwikkeling”, gaat Declercq verder. “Daarom vermijden we fluffy talk en focussen we op concrete voorbeelden, good practices en lessons learned.”