Tom Boonen & Eline De Munck

Eline De Munck, founder van en drijvende kracht achter Belgisch brillenmerk Odette Lunettes, brengt de crossover sportbril Odette Lunettes X Tom Boonen uit. Dat ze hiervoor samenwerkt met de ex-wielrenner Boonen is niet eens het opmerkelijkste: de zonnebril wordt namelijk gemaakt van bonen.

Odette Lunettes zet met dit nieuwe merk ook de eerste stappen in virtual fashion, want er worden in samenwerking met het Belgische Yondr ook drie unieke NFT’s uitgebracht.

“Ik was meteen te vinden voor het idee om een multi-inzetbare bril te maken”, aldus Tom Boonen. “Bovendien kan hij op maat gemaakt worden en hij is heel licht om dragen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik een lichte obsessie heb voor zonnebrillen, maar tot nu toe had ik er zelf nog nooit iets mee gedaan.”

De montuur wordt door de Belgische 3D-printpionier Materialise ge-3D-print met PA11-materiaal, afkomstig van de zogeheten castor bean. “Die vruchten worden gekweekt in India, op grond waar niets anders meer kan groeien, waardoor deze grondstof duurzamer is”, vult Eline De Munck aan. “De link met Tom Boonen is daardoor helemaal niet ver, met bonen die als grondstof worden gebruikt. Dit is écht een Boonen-verhaal.”