Facebook heeft voor het eerst de kaap van 1 triljoen dollar marktwaarde gerond. De aandelen van het sociale-mediabedrijf kregen onlangs een boost door een gunstige uitspraak van de rechter die een antitrustklacht van de FTC (U.S. Federal Trade Commission) verwierp, waardoor de magische grens werd bereikt.

Facebook komt met die milestone - als lid van de club van 1.000 miljard dollar - in het mooie gezelschap van slechts vier andere Noord-Amerikaanse bedrijven, te weten Apple, Microsoft, Amazon en Alphabet (het moederbedrijf van Google).

Toen het bedrijf van Mark Zuckerberg in 2012 naar de beurs ging, was het ‘nog maar’ 104 miljard dollar waard. Na een stevige duik, onder meer door het Cambridge Analytica-schandaal, toont Facebook sinds 2018 weer een stabiele groei.

De inkomsten van Facebook komen bijna allemaal uit gepersonaliseerde advertenties die aan Facebook- en Instagram-gebruikers worden getoond, en voor de rest uit hardwareproducten zoals de videobeldienst Portal, de virtual-reality headsets van Oculus en de smart glasses, die dit jaar zouden worden gelanceerd.