In de lijst European Cities and Regions of the Future 2022/23 van de Britse businesskrant Financial Times heeft Antwerpen een top-10 plaats gescoord in de categorie ‘steden tot 2 miljoen inwoners’. De Scheldestad werd verkozen tot de stad met de beste strategie om buitenlandse investeringen aan te trekken, haalde de tweede plaats voor connectiviteit, een zesde voor ondernemersvriendelijkheid en een achtste voor economisch potentieel. De jury noemde het bloeiende ecosysteem van start-ups bovendien de ideale voedingsbodem voor het toekomstig excelleren van de stad.

“Onze strategie om nieuwe investeringen en bedrijven aan te trekken, werd met een eerste plaats beloond”, aldus Erica Caluwaerts, schepen voor economie. “Onze tweede plaats voor connectiviteit houdt ook verband met de versterking van onze positie in digitale connectiviteit en connectiviteit in business. Antwerpen is een uitgelezen stad om te innoveren en zaken te doen.

“Voor het eerst staan er in onze stad meer jobs open dan er werkzoekenden zijn”, vult burgemeester Bart De Wever aan. “We zorgen ervoor dat iedereen de vruchten plukt van de welvaart van morgen. Kortom: Antwerpen is open voor business.”