Henrik Grim, General Manager Europe van Capchase

Het New Yorkse Capchase, opgericht in 2020, biedt een investeringsplatform voor ondernemingen met terugkerende inkomsten (zoals bijvoorbeeld software in abonnementsformule) om toegang te krijgen tot niet-verwaterbare financieringsoplossingen. Anders gezegd: het verstrekt snelgroeiende SaaS start-ups snelle financiering door in de toekomst verwachte kasstromen naar het heden te halen - en zo een onmiddellijke kredietlijn uit te breiden zonder dat hun aandelenbelang afneemt.

Capchase kondigt nu aan dat het zijn activiteiten verder uitbreidt naar Nederland en België. De toetreding tot de Belgische en Nederlandse markt volgt op de uitbreiding van Capchase naar Scandinavië vorige maand.

Europese techbedrijven waren nog nooit zo rijk maar de mogelijkheden voor groeikapitaal waarover oprichters beschikken, blijven beperkt

Op die manier hielp het investeringsplatform vorig jaar start-up ondernemers aan in totaal 1,6 miljard dollar groeikapitaal. Voor Belgische en Nederlandse SaaS bedrijven zal Capchase voor het komende jaar naar eigen zeggen honderden miljoenen ter beschikking stellen. Europa, waar Capchase nog maar zes maanden actief is, vertegenwoordigt intussen 25% van de activiteiten van het New Yorkse fintech bedrijf.

“De uitbreiding naar de Benelux is de laatste in een serie mijlpalen voor Capchase in zeer korte tijd”, aldus Henrik Grim, directeur Europa bij Capchase. “Europese techbedrijven waren nog nooit zo rijk maar de mogelijkheden voor groeikapitaal waarover oprichters beschikken, blijven beperkt.”