Sami Marttinen, co-founder en CEO van Swappie

De Finse scale-up Swappie heeft 108 miljoen euro kapitaal opgehaald om zijn Europese groei te versnellen en circulaire smartphone-economie nog meer onder de aandacht van het grote publiek te brengen. Dat is nodig, want smartphones zouden in 2022 alleen al verantwoordelijk zijn voor 146 miljoen ton CO2-uitstoot.

Deze grootste financieringsronde tot nog toe werd geleid door Verdane, gespecialiseerd in duurzame technologiebedrijven. Ook bestaande investeerders Lifeline Ventures, Inventure, Reaktor Ventures en TESI deden weer mee. De totale financiering van Swappie komt daarmee op 149 miljoen euro.

Mensen zijn steeds meer op zoek naar manieren om hun impact op het milieu te verkleinen, en de aanschaf van een refurbished smartphone is hiervoor ideaal

Wij blijven met deze investering ons Europese leiderschap in refurbished iPhones versterken”, aldus Sami Marttinen, co-founder en CEO van Swappie. “Onze belangrijkste prioriteit is het versnellen van de groei in onze huidige Europese markten.”

“Mensen zijn steeds meer op zoek naar manieren om hun impact op het milieu te verkleinen, en de aanschaf van een refurbished smartphone is hiervoor ideaal. We geloven oprecht dat Swappie het bewustzijn van de consument kan stimuleren door de kwaliteit te standaardiseren, de rol van duurzaamheid te bevorderen en de aankoop van een opgeknapte smartphone net zo vanzelfsprekend te maken als de aankoop van een tweedehands auto.”