(Foto Tubobel / Facebook)

Omdat de cement- en bouwindustrie verantwoordelijk zijn voor 25% van de mondiale CO2-uitstoot, valt daar veel duurzame winst te halen. Daarom zal Tubobel Group, de Belgische marktleider in betonbuizen voor riolering, afwatering, waterbehandeling en bestrating, samenwerken met de Finse start-up Betolar, dat een duurzaam en koolstofarm alternatief voor cement ontwikkelt uit industriële bijproducten. Tubobel begint dit jaar nog met de productie van duurzame betonbuizen, daarna volgen nog andere producten zoals straatstenen.

“Gezien de Europese Green Deal en strengere CO2-regelgeving is de betonindustrie op zoek naar duurzame alternatieven”, aldus Matti Löppönen, CEO van Betolar. “Tubobel is pionier in de Belgische betonindustrie op het gebied van duurzame ontwikkeling en de eerste die ons product in België op de markt brengt. Voor ons een belangrijke manier om onze internationale handelspositie te verstevigen.”

"We zien een toenemende vraag naar koolstofarme bouwmaterialen in België en willen onze positie als marktleider verstevigen”, vult Evert Lemmens, CEO van Tubobel Group, aan. “Dankzij deze betonproducten kunnen we onze klanten een koolstofarme oplossing bieden die hen helpt hun CO2-doelen te behalen.”