De Vlaamse regering heeft tijdens de tiende editie van het Foreign Investment Trophy-event drie buitenlandse bedrijven met investeringsprojecten in Vlaanderen bekroond. Concreet gaat het om Daikin Europe (Foreign Investment of the Year), CNH Industrial (Lifetime Achievement Trophy) en Legend Biotech (Newcomer of the Year).

Met het event en de awards wil Flanders Investment & Trade (FIT) het belang van buitenlandse investeringen voor de Vlaamse economie, tewerkstelling en welvaart onderstrepen.

Daikin Europe wint de trofee voor zijn project in Tech Lane Ghent Science Park, waar het 140 miljoen euro investeert in een innovatiecentrum. “Net als Daikin Europe trekt de Vlaamse maakindustrie volop de kaart van Industrie 5.0 om zowel het digitale als duurzame pad te effenen”, aldus Vlaams minister-president Jan Jambon.

“Dat het bedrijf in Gent zal focussen op innovatie voor slim energiegebruik geeft blijk van toekomstvisie voor de sector én onze samenleving. Het potentieel van technologie als antwoord op socio-economische uitdagingen staat als een paal boven water.”