Duco Sickinghe van Fortino Capital

Fortino Capital, het investeringsvehikel rond voormalige Telenet-toplui Duco Sickinghe en Renaat Berckmoes, heeft zijn meerderheidsbelang in Odin Groep verkocht, een toonaangevende Managed IT & cloud Service Provider. Hoewel geen bedragen werden genoemd, realiseert Fortino Capital hiermee zijn grootste exit ooit.

Odin Groep komt nu in handen van het Franse Apax Partners, een van de grootste private equity-spelers in Europa. De Nederlandse IT-speler, die in 2021 een omzet van zo’n 140 miljoen euro draaide, wist sinds de komst van Fortino Capital (in 2019, als eerste investeerder) een groeiverdubbeling te realiseren in zijn operationele winst.

Apax-partner Damien de Bettignies is blij met de overname: “De Groep heeft een unieke, marktleidende positie in Nederland en een bewezen track record van organische en anorganische groei. Wij zullen met onze financiële en personele middelen hun toekomstige groei ondersteunen en hun leidende positie op de markt verstevigen, met name via fusies en overnames.

“Wij zijn onder de indruk van de prestaties van de Odin Groep in de afgelopen jaren”, zegt Duco Sickinghe, managing partner van afscheidnemend investeerder Fortino Capital. “Tijdens onze periode als aandeelhouder werkten we samen met een ervaren team dat een duidelijke strategische focus had en die ook in de praktijk wist te brengen.”