Claire Munck (CEO BeAngels) & Marijke Van de Sompele (CEO The Harbour)

The Harbour, het Gentse funding agency, start een strategisch partnership met het Belgische private investeerdersnetwerk BeAngels. Het partnership moet voor een verregaande kruisbestuiving zorgen tussen uitgebreide netwerken van beide partijen. Dat zal ondernemers toegang geven tot een breder investeerdersnetwerk, zodat ze een meer uitgebalanceerde funding mix kunnen samenstellen.

Claire Munck (CEO van BeAngels) en Marijke Van de Sompele (CEO van The Harbour) zijn ervan overtuigd dat vooral Belgische ondernemers de vruchten van dit partnership zullen plukken. “We zullen elk onze sterktes uitspelen”, verduidelijkt Munck de overeenkomst. “BeAngels is gespecialiseerd in smart capital, terwijl The Harbour focust op de juiste financieringsstrategie voor ondernemingen. Met de cases van The Harbour verruimen we het aanbod voor onze business angels op zoek naar groeibedrijven om in te investeren.

“Ook voor The Harbour komt dit akkoord op het juiste moment”, vult Van de Sompele aan. “Een groter investeerdersnetwerk is altijd een plus in de financieringsmix voor onze ondernemers. Franstalig België vormt een markt waar wij zeker nog stappen in kunnen zetten: we kijken er dus naar uit om de business angels van BeAngels onze eerste cases voor te leggen.”
Voor beide CEO’s markeert de samenwerking een stap vooruit richting een Belgisch funding ecosysteem.