Alan Zhou, CEO van BelGaN

Het Oudenaardse BelGaN Group BV heeft ON Semiconductor Belgium BV overgenomen van de onsemi group. Het nieuw gevormde BelGaN wil een heuse GaN-valley opstarten in Oudenaarde, dat hét innovatief ecosysteem voor elektronische chips in Europa moet worden - onder meer voor de autosector, datacenters, smartphones, tablets en laptops, industrie en hernieuwbare energie.

Kortom, de groeiende industrie voor elektronische systemen waarin de energievoorziening en het gebruik van elektrische energie steeds efficiënter, kleiner, lichter en goedkoper zullen worden.

“BelGaN is een nieuw en spannend hoofdstuk in de geschiedenis van onze Belgische halfgeleiderfabriek”, aldus Rob Willems, general manager en VP Operations van BelGaN. “GaN-chips worden een gamechanger in de elektrische auto-industrie en vele andere sectoren en een belangrijke stap naar een duurzamere toekomst.”

“GaN is een nieuwe generatie halfgeleiders voor elektrische apparaten die energie-efficiënter zijn, sneller opladen, een hogere vermogensdichtheid hebben en grotere energiebesparingen mogelijk maken”, vult Marnix Tack, CTO en VP Business Development bij BelGaN, aan. “De wereldwijde markt voor GaN-chips wordt momenteel geschat op ongeveer 100 miljoen euro, over 5 jaar zou het zelfs om meer dan 1 miljard euro per jaar gaan.”