(Photo by Lies Willaert)

Serie-ondernemer en -investeerder Marc Coucke heeft Ceres Pharma, gespecialiseerd in voorschriftvrije middelen, van de hand gedaan. Nieuwe eigenaar is de Franse durfkapitalist Naxicap Partners. Financiële details over de deal werden niet vrijgegeven.

Ceres Pharma, in 2017 opgericht door Coucke en voormalig Omega Pharma-manager Mario Debel, werd beschouwd als de opvolger van Omega Pharma, dat eveneens voorschriftvrije middelen distribueerde en dat Coucke verkocht aan het Amerikaanse Perrigo. Ceres Pharma is vandaag goed voor een omzet van ruim 30 miljoen euro.

Huidig CEO en minderheidsaandeelhouder Mario Debel blijft aan het roer van het bedrijf en spreekt de ambitie uit om een heus merkenportfolio uit te bouwen. Hij zal ook een groot deel van de opbrengst van de verkoop herinvesteren in Ceres Pharma.

Merken die nu al verdeeld worden, zijn onder meer Pharco Innovations, CalxPlus, Primrose, 2Pharma en de bekende sportdranken van Etixx. “Naxicap Partners zal het bedrijf steunen bij het uitbreiden van zijn marktpositie”, lezen we in het persbericht. “De focus zal liggen op de internationalisering van het bedrijf en de verdere uitbreiding in de Benelux, Centraal-Europa en mogelijk verder.”

Overnemer Naxicap Partners is overigens ook geen onbekende: zo is de groep hoofdaandeelhouder van uitzendbureau House of HR, waarvan oprichtster Conny Vandendriessche nog steeds minderheidsaandeelhoudster is.