Vlnr: Nico Verbeeck, Marc Claesen en Katleen Vandersmissen

Aspect Analytics, een spin-off van de KU Leuven, is pionier in zogenaamde spatial multi-omics-analyse, een revolutionaire medische technologie waarmee op termijn kankerdiagnoses op maat van iedere patiënt zouden kunnen gesteld worden. De Genkse MedTech start-up heeft een kapitaalsverhoging van 1,8 miljoen euro gerealiseerd en begint nu aan zijn internationale expansie.

Grootste investeerder was HERAN Partners (goed voor 70 procent van het bedrag), maar ook KU Leuven en Dagda Ventures deden mee.

“Met onze software kunnen complexe gegevens van verschillende bronnen met elkaar gecombineerd worden via machine learning”, aldus co-founder en COO van Aspect Analytics Nico Verbeeck. “Zo komen nieuwe inzichten en ontdekkingen aan het licht.”

“Onze technologie maakt meer bepaald de innovatieve spatial multi-omics-analyse mogelijk. Het gezaghebbende wetenschapstijdschrift Nature riep deze vernieuwing uit tot één van de meest veelbelovende technologische innovaties binnen het veld van de oncologie en chronische aandoeningen.