Zoon Gilles en vader Frédéric De Backer, zaakvoerders van Utopia Events

Het Gentse Utopia Events zal voortaan 100 procent CO2-neutraal werken en dit als optie aan de klanten aanbieden. Komt er toch (onvermijdelijke) koolstof aan te pas, dan zal die gecompenseerd worden, bijvoorbeeld door bomen te planten.

“Bedrijven die willen overleven in de huidige maatschappij moeten duurzaamheid hoog op hun prioriteitenlijst zetten”, aldus zaakvoerder Gilles De Backer. “Klanten haken af of stappen naar de concurrentie als ze zich beter voelen bij een andere of betere duurzaamheidsstrategie. Bij Utopia willen we daarom een partner voor bedrijven zijn. Events organiseren is niet zo moeilijk als je de spelregels volgt, maar duurzame events organiseren vergt een degelijke expertise.”

Events organiseren is niet zo moeilijk als je de spelregels volgt, maar duurzame events organiseren vergt een degelijke expertise

“Wij hebben als CO2 Neutraal Bedrijf een missie”, gaat De Backer verder. “Samen met onze lokale toeleveranciers en onze eindklanten tegen 2030 neutraal zijn of een stevig aandeel hebben opgebouwd in duurzaam ondernemen: geen verspilling, slim sorteren, plantaardige catering aanbieden,...”

Ons doel is de klant mee overtuigen dat een event organiseren een bepaalde impact heeft op water, lucht, en verontreiniging, onder meer via een klimaatcalculator. Door die impact duidelijk te maken en alternatieve keuzes aan te beiden, kunnen ze bewuster keuzes maken.”