WeGroup-CEO Arvid De Coster (© Emilie Bonjé)

Het Gentse WeGroup laat zijn medewerkers voortaan genieten van een extra weekenddag. WeGroup pikt hiermee in op de wereldwijd aan belang winnende trend van vierdaagse werkweken. Verschillende internationale studies en testcases bij gevestigde bedrijven hebben gewezen op de voordelen ervan: meer productiviteit, betere gezondheid, minder burn-outs, kleinere ecologische voetafdruk,…

“Als start-up zijn wij geen bedrijf waar wordt geklokt als je op kantoor aankomt”, aldus Wouter Roose, Head of HR bij WeGroup. “Prestaties meten of belonen op basis van gepresteerde uren is nooit de politiek geweest. Bij WeGroup streven we naar het behalen van mijlpalen en concrete doelstellingen. We zijn dan ook enthousiast om te zien hoe een vierdaagse werkweek de tevredenheid en productiviteit bij onze medewerkers nog meer kan stimuleren.”

“Als jong technologiebedrijf zien we het als onze missie om een drijver van vernieuwing te zijn”, vult CEO Arvid De Coster aan. “We verwachten dat steeds meer bedrijven op termijn voor een dergelijk beleid zullen kiezen en zien de vierdagenwerkweek uitgroeien tot de nieuwe standaard. We zullen er dan ongetwijfeld fier op zijn dat wij dit als één van de eerste bedrijven in België konden implementeren.”