Sensolus, de Gentse specialist in traceer- en Internet of Things (IoT)-technologie, gaat samenwerken met de Waalse integrator van IoT-toepassingen Connectic. Omdat die laatste een stevige regionale verankering heeft in Frankrijk, kan Sensolus zo verder stappen op die markt zetten. Sensolus en Connectic werken eigenlijk al samen sinds 2017 – meer dan 6.000 assets van 350 Connectic-klanten worden gemonitord in het Sensolus-platform – maar nu is er sprake van een echt partnership, zodat ze samen kunnen werken aan schaaluitbreiding in Wallonië, Frankrijk en het Groothertogdom Luxemburg.

“De Connectic-teams hebben ondertussen uitstekende kennis van de oplossingen van Sensolus”, aldus Jeremy De Clercq, head of Customer Success bij Sensolus. “We bouwden samen aan een duurzame relatie, waardoor Connectic vandaag optreedt als eerstelijnssupport van Sensolus voor haar klanten. Hierdoor kunnen we ons namelijk gezamenlijk positioneren op projecten met een hoge toegevoegde waarde voor de klant.”

“Door voor Sensolus en Connectic te kiezen, zijn onze klanten in de industriële sector, afvallogistiek, transport en distributie verzekerd van een oplossing die gebaseerd is op spitstechnologie”, besluit Julien Hans, managing partner bij Connectic.