Filip Van Lancker, head of partnerships Sensolus

De Gentse scale-up Sensolus start een samenwerking met Deutsche Telekom IoT GmbH. De partners willen voor de Duitse markt oplossingen ontwikkelen voor het intelligent traceren en beheren van assets met behulp van IoT-technologie. Heel specifiek richt het partnership zich op bedrijven in industriële, transport- en logistieke sectoren.

“IoT-technologie biedt enorme mogelijkheden voor het volgen en beheren van assets, het verhogen van de efficiëntie en het implementeren van nieuwe bedrijfsmodellen”, zegt Emanouel Tachtsoglou, IoT-expert en partnermanager bij Deutsche Telekom IoT GmbH. “Met Sensolus breiden we ons partnerportfolio op het gebied van IoT-oplossingen uit.”

“De voorbije jaren hebben we hard gewerkt om de prestaties van onze trackers continu te verbeteren, evenals de functionaliteit van het Sensolus asset management platform”, voegt Filip Van Lancker, Head of Partnerships bij Sensolus, toe. “In heel Europa zijn al meer dan 175.000 trackers van onze klanten aangesloten op ons platform. Samen met Deutsche Telekom kunnen we onze oplossing nu ook aanbieden aan bedrijven in Duitsland.”