De Gentse start-up TAITO biedt vanaf vandaag via een ambitieuze want Europese pre-sale zijn nieuwe elektrisch step aan. Het is meteen ook de allereerste e-step van Belgische makelij, met bovendien een modulair design en een innovatieve, gepatenteerde vering. De TAITO (wat Japans is voor ‘strak’) is dankzij de drie wielen - twee vooraan - ook een stuk stabieler.

Ons doel is de veiligste elektrische step op de markt brengen”, aldus CEO en co-founder Jules Dobbelaere. “Bovendien streven we naar het ultieme gebruiksgemak, met dienstverlening dichtbij huis.”

“Omdat we willen dat je de TAITO voor het leven koopt, hebben we gekozen voor een modulaire opbouw, zodat elk onderdeel hersteld en/of vervangen kan worden. E-steps worden vandaag namelijk geproduceerd met weinig of geen aandacht voor service of duurzaamheid. Ook zijn wisselstukken moeilijk te vinden, waardoor ze uiteindelijk wegwerpproducten zijn.”

TAITO werd opgericht in 2020 door schoolkameraden Jules Dobbelaere, Nathan de Baets en François Desmet. In 2021 haalde de start-up in een zaaikapitaalronde al eens 700.000 euro op en dit jaar wordt de TAITO Europees gelanceerd. “Maar daar stopt onze ambitie niet”, besluit Jules Dobbelaere. “Tegen eind 2023 willen we verkooppunten hebben in alle grootste Europese steden. En voor 2025 hebben we de ambitie om de Amerikaanse markt te veroveren.”